Tuotantotestaus

Testauksen kehittämisessä ratkaisevat nopeus ja tehokkuus tuotteen lanseerauksessa ajallaan, työn hyvästä laadusta tinkimättä

Tuotannon testauksessa halutaan löytää mahdollisesti virheelliset tuotteet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa niiden elinkaarta, koska virheelliseen tuotteeseen liittyvät uudelleentyöstön kustannukset nousevat huimasti.

Tuotannon testauksessa halutaan löytää mahdollisesti virheelliset tuotteet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa niiden elinkaarta, koska virheelliseen tuotteeseen liittyvät uudelleentyöstön kustannukset nousevat huimasti. Otetaan esimerkiksi viallinen piirilevy: Jos vika havaitaan tuotetussa PCBA-kokoonpanossa, tilanne on vielä melko helppo käsitellä. Jos PCBA on jo asennettu integroituun tuotteeseen ja kyseinen tuote on myös toimitettu loppuasiakkaalle, tilanteen käsitteleminen on paljon vaikeampaa.

Tuotteen testistrategia

Testistrategiassa määritetään, mitä testilaitteistoa käytetään, millainen testi tehdään, mikä tuotteen kokoonpanotaso testataan, miten testit tehdään kustannustehokkaasti ja millaista testin kattavuutta tavoitellaan. Kustannustehokkainta on määrittää testistrategia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tuotteen kehittämissykliä ja ottaa testistrategia huomioon tuotekehityksessä. Tällöin testiä voidaan myös kehittää suhteellisen rinnakkain tuotekehityksen kanssa, mikä lyhentää markkinoilletuontiaikaa.

Testattavuuden suunnittelu

Testattavuuden suunnittelulla (DFT) voidaan vähentää sekä testin kehittämiskustannuksia että testausaikaa ja taata silti erinomainen testattavuuden kattavuus. Scanfilin DFT-työkalupakkiin kuuluvat tuotteen testattavuuden arviointi, saatavuuden kattavuuden arviointi, tarvittavat ohjelmistotoiminnot ja testin kehittämiskustannusten arviointi.

Testimenetelmät

Scanfilin testivalikoima palvelee asiakkaiden tarpeita laajalti. Valikoimaan kuuluvat muun muassa Flying Probe -testaus pienerä- ja prototyyppituotannossa, piirikorttien sisäinen ICT (In-Circuit Testing) -testaus suuremmilla määrillä, Scanfilin omiin yleisalustoihin perustuvia edullisia toimintatestiratkaisuja ja täysin räätälöityjä ratkaisuja.

ODIN

Scanfil ODIN –testausperhe on standardoitu PCBA-kokoonpanojen ja integroitujen tuotteiden toimintatestaukseen. Standardoinnista on paljon hyötyä. Esimerkiksi parempi käytettävyys ja tehokkuus näkyvät alhaisempina kustannuksina asiakkaillemme, ja valikoimassa ovat myös paremmat raportointijärjestelmät ja tiedon analysointityökalut.

Scanfil People

Palvelutarjonta

”Design driven manufacturing” toimintatapamme tehostaa koko tuotteen arvoketjua R&D toiminnasta valmistukseen sekä logistiikkaan. Sitoutuneet työntekijämme varmistavat jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden toteuttamisen parhaalla mahdollisella tavalla.
Scanfilin vertikaalisesti integroitu tuotanto tarjoaa täysimittaisen ja kustannustehokkaan palveluketjun tuotteen koko elinkaaren ajan.

Lue lisää